Sofie De Schutter
Brussel, Lede, Psychologen & psychotherapeuten
Lede
 

Als therapeut vind ik het heel belangrijk om verbonden te zijn met mijn cliënten en om de volledige context te integreren in de hulpvraag van mijn cliënt.

Ik richt mij op professioneel therapeutisch consult, verbinding, ondersteuning en coaching op verschillende levensdomeinen.
Ik vind het belangrijk om vanuit betrokkenheid op weg te gaan met de eigenheid van elke persoon die voor me zit, met zijn of haar unieke verhaal.

Samen gaan we doelgericht opzoek naar inzicht, verwerking en verandering.

Samen met mijn cliënt zoek ik  naar -telkens opnieuw- een passende maat voor zijn of haar probleem.

Als oplossingsgericht cognitief systemisch therapeut benut ik de sterke kanten en hulpbronnen van mijn cliënt. Door gerichte vragen te stellen en gebruik te maken van verschillende tools creëer ik een inzicht voor mijn cliënt.

Als gezinswetenschapper ben ik  sterk verbonden met de contextuele therapie omdat deze nauw samenhangt met de systeemtherapie. Ik probeer eerst een volledig beeld van jou te krijgen en na te gaan wat jouw hulpvraag is. Hoe ervaar jij dit alles en wie is er allemaal bij betrokken?

Ik ben lid van een intervisiegroep. Een groep die bestaat uit een aantal collega-therapeuten met verschillende opleidingen en ervaring waar we ons eigen functioneren bespreken en onze manier van werken telkens kunnen bijsturen en vernieuwen.Voor het gedeelte van stress en burnout werk ik aan de hand van kernkwadranten en talentenspel. Samen met jou op verkenning naar wat jouw talenten of hindernissen zijn.

Op een liefdevolle manier je eigen verhaal onder ogen zien, is het moeilijkste wat je ooit zult doen.

Diploma’s

- Bachelor Gezinswetenschappen (odisee)
- Bachelor toegepaste psychologie i.o. (Vives)

Opleidingen

- Oplossingsgerichte therapie i.o.(Korzybski)
- Stress en burnout coach (Syntra)
- Basisopleiding contextuele coaching Leren over Leven
- Counseling bij rouw en depressie (Civas)