Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content

Bekijk ook

Vacatures in de zorg.

Bij Meditas begrijpen we heel goed dat iedereen moet leren. En dat je het beste kan leren door te doen. Binnen Meditas zijn er heel wat stagemogelijkheden op diverse diensten en voor mensen met een uiteenlopende achtergrond. Zit je in het zesde middelbaar en wil je graag eens kennismaken met de zorgsector? Dan is een snuffelstage misschien wel iets voor jou! Op een snuffelstage kan je een hele dag meelopen met een zorgverstrekker. Volg je een opleiding logopedie of (kinder)zorgkundige, medisch secretaresse of zelfs ICT… ? Dan ben je misschien op zoek naar een stageplaats om je stage-uren in het kader van je opleiding te volbrengen. Bij Meditas begrijpen we heel goed dat iedereen moet leren. En dat je het beste kan leren door te doen. Binnen Meditas zijn er heel wat stagemogelijkheden op diverse diensten en voor mensen met een uiteenlopende achtergrond. Zit je in het zesde middelbaar en wil je graag eens kennismaken met de zorgsector? Dan is een snuffelstage misschien wel iets voor jou! Op een snuffelstage kan je een hele dag meelopen met een zorgverstrekker. Volg je een opleiding logopedie of (kinder)zorgkundige, medisch secretaresse of zelfs ICT… ? Dan ben je misschien op zoek naar een stageplaats om je stage-uren in het kader van je opleiding te volbrengen.

Wat wij jou kunnen bieden

Goede begeleiding

Bij ons sta je er niet alleen voor. Wij willen jou helpen bij het groeien. Stap voor stap, zodat ook je zelfvertrouwen groeit!

Workshops

Wij organiseren regelmatig workshops voor onze medewerkers en/of voor externen. Valt er een interessante workshop in je stageperiode, vraag je begeleider dan of je mag deelnemen.

Uitgebreid gamma

In onze multidisciplinaire praktijk worden we geconfronteerd met een uitgebreide en uiteenlopende zorgvragen, voor jong en oud.In onze multidisciplinaire praktijk worden we geconfronteerd met een uitgebreide en uiteenlopende zorgvragen, voor jong en oud.

Als stagiair(e) in bij Meditas word je natuurlijk niet aan je lot overgelaten. Elke student krijgt binnen onze werking een stagementor toegewezen. Je stagementor zal je gedurende je hele stage ondersteunen. Hij/zij is er om je grote en kleine praktische vragen te beantwoorden, maar ook om samen met jou op zoek te gaan naar je sterke punten en je werkpunten. Je stagementor weet welke leerdoelen de school jou meegeeft en kent je stagebegeleider.
Hoewel je stagementor er in het bijzonder is om jou te ondersteunen, kan je ook steeds op je andere collega’s rekenen. Ook zij zijn er om je mee op sleeptouw te nemen, zaken uit te leggen, te demonstreren, tips en feedback te geven.

Je eerste dag bij Meditas?

Als nieuwe stagiair(e) bij Meditas verwelkomt de stageverantwoordelijke of je mentor jou graag op je eerste stagedag. Je krijgt wat meer uitleg over de werking van Meditas. Je maakt kennis met onze zorgvisie en de nodige praktische afspraken worden gemaakt. Na deze introductie ben je helemaal klaar om er in te vliegen!

Startuur op je eerste dag…

Het startuur van je stagedag zal je voor aanvang van je stage worden meegedeeld door de stageverantwoordelijke van Meditas. Nog 24 u tot je stage en nog niets gehoord van je mentor? Neem dan even contact op met [email protected].

Een stage kan door jou of je school aangevraagd worden via onderstaand formulier of via [email protected] of telefonisch via 09 352 00 10.

Heb je zin om een dag lang te ervaren

 • hoe onze dag eruit ziet op de afdeling
 • hoe we patiënten begeleiden en hoe een onderzoek verloopt
 • hoe een kinderdagverblijf werkt
 • welke technische snufjes er allemaal aan te pas komen
 • op welke manier een we de diensten ondersteunen

Kortom: je bent er nieuwsgierig naar en je wilt het met eigen ogen zien?

LAAT HET ONS WETEN EN WIJ REGELEN HET VOOR JOU

Contacteer ons even op voorhand, zo kunnen we het voor jou in goede banen leiden.

Inleiding

Om studenten extra leerkansen te bieden, organiseren we bij Meditas verschillende meemaakstages. Een meemaakstage is een kijk- of doestage, afhankelijk van het item. De student kan deze naar eigen wens volgen gedurende de stageperiode indien deze aan de voorwaarden voldoet en we nog plaats hebben voor deze stage. Deze meemaakstages zijn niet verplicht. De uren tellen mee als stage-uren. Je kan dus ‘meemaken’ hoe het is binnen een andere discipline.

Doelstellingen

 • Stimuleren om een bepaalde vaardigheid goed in de vingers te krijgen
 • Een zicht geven op een afdeling of onderzoek
 • De job leren kennen
 • Een ruimer beeld geven i.v.m. multidisciplair werken

 

Algemene afspraken

 • Wil je aan een meemaakstage deelnemen? Contacteer dan de stageverantwoordelijke om op één van de eerste dagen van de stage om een datum af te spreken. Hou je stage-uren bij de hand.
 • 09/352 00 10 of [email protected]
 • De plaatsen zijn beperkt per stageperiode. Indien, door omstandigheden, een afspraak niet kan doorgaan, gelieve dan de stage verantwoordelijke te laten verwittigen, zo kunnen we nog de kans aan iemand anders doorgeven.
 • Om aan een meemaakstage te kunnen deelnemen, moet je effectief bij Meditas stage lopen in die periode
 • Er  kunnen maximaal 2 meemaakstages per 3 weken met een maximum van 4 meemaakstages per stageperiode gelopen worden
 • Wie eens losstaand een onderzoek wil bijwonen, kan dit altijd vragen. Dit staat los van de meemaakstages.