Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
charlotte

CHARLOTTE PLANCKE
Coördinator

09 352 00 10

Bijles en studiebegeleiding

De meeste studiebureaus werken met studenten die hun studie succesvol aan het doorlopen zijn. Iemand die zelf goed en efficiënt kan studeren, kan daarvoor niet altijd een andere student begeleiden en bijles geven. In onze multidisciplinaire praktijk werken enkel professionals die naast hun werk als therapeut en/ of leerkracht ervaring hebben met het geven van studie-advies, studiebegeleiding en bijles. We baseren ons op evidence-based methodes, waarbij het multisensorieel leren centraal staat. Onze meer dan 25 jaar ervaring gecombineerd met onze methodes maken van Meditas dus de perfecte mix om u te kunnen helpen.

Waarom kan een leerling of student niet efficiënt studeren? Door te werken met de leerling komt de onderliggende oorzaak van het studieprobleem snel naar boven. We gaan er natuurlijk actief naar op zoek. Is de inhoud moeilijk? Ligt het louter aan een verkeerde studiemethode? Meestal is het een combinatie van beide, waardoor we onze aanpak erop afstemmen. Er wordt dan een combinatie van bijles en werken aan de studiemethode voorzien.

Het is belangrijk dat de leerling uiteindelijk de belangrijkste aspecten van efficiënt studeren onder de knie krijgt en over handvatten beschikt om de geleerde methodes te integreren in het dagelijks studeren. De leerling krijgt daarom inspraak in alle fases van de studiebegeleiding en bijles.

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een afspraak?

De vakleerkrachten staan zelf in voor hun agenda. De startdatum, uur, plaats … wordt afgesproken met hem of haar. Weet u niet wie u moet contacteren, mail dan naar [email protected]

Hoe lang duurt een afspraak?

Een bijles / sessie duurt 60 minuten.

Hoe gebeurt de betaling?

U dient niet ter plaatse te betalen. Elke maand zal u vanuit de praktijk een factuur ontvangen, die u online kan betalen.

Hoe weet ik of mijn sessie doorgaat?

ontvangt de dag voor een les / sessie een afspraakherinnering. Soms belandt deze bij de spam of komt deze niet aan, dit wil niet zeggen dat er geen les is. Wanneer de docent onverwacht niet kan zal u persoonlijk gecontacteerd worden.

Wat als een afspraak niet kan doorgaan?

Een les / sessie die geannuleerd wordt binnen de 24 uur voor aanvang zullen worden aangerekend. Tenzij u een doktersbriefje kan voorleggen.

Wat is de frequentie van de lessen?

U kan kiezen op welke frequentie de student lessen volgt. Wekelijks of tweewekelijks zijn de meest voorkomende, dit moment wordt dan ook voor u gereserveerd. Wenst u sporadisch te komen kan dit uiteraard ook. U spreekt hierbij per sessie met de docent af wanneer deze kan plaatsvinden.

Kan een les digitaal doorgaan?

Ja, de sessies kunnen ook digitaal gegeven worden.

Wat gebeurt er in vakantie- en examenperiodes?

Wij organiseren groepsstudie tijdens examenperiodes. U kan dan steeds beroep doen op toelichting van een leerkracht tijdens het studeren.

In vakantieperiodes organiseren we opfrissing- en voorbereidingssessies.