Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wat is eerstelijnspsychologie?

De meeste studiebureaus werken met studenten die hun studie succesvol aan het doorlopen zijn. Iemand die zelf goed en efficiënt kan studeren, kan daarvoor niet altijd een andere student begeleiden en bijles geven. In onze multidisciplinaire praktijk werken enkel professionals die naast hun werk als therapeut en/ of leerkracht ervaring hebben met het geven van studie-advies, studiebegeleiding en bijles. We baseren ons op evidence-based methodes, waarbij het multisensorieel leren centraal staat. Onze meer dan 25 jaar ervaring gecombineerd met onze methodes maken van Meditas dus de perfecte mix om u te kunnen helpen.

Waarom kan een leerling of student niet efficiënt studeren? Door te werken met de leerling komt de onderliggende oorzaak van het studieprobleem snel naar boven. We gaan er natuurlijk actief naar op zoek. Is de inhoud moeilijk? Ligt het louter aan een verkeerde studiemethode? Meestal is het een combinatie van beide, waardoor we onze aanpak erop afstemmen. Er wordt dan een combinatie van bijles en werken aan de studiemethode voorzien.

Het is belangrijk dat de leerling uiteindelijk de belangrijkste aspecten van efficiënt studeren onder de knie krijgt en over handvatten beschikt om de geleerde methodes te integreren in het dagelijks studeren. De leerling krijgt daarom inspraak in alle fases van de studiebegeleiding en bijles.

Leerkracht
Leerkracht / coördinator
Leerkracht
Leerkracht
Leerkracht
Leerkracht