Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wat is eerstelijnspsychologie?

De intensieve cursus bestaat uit 5 sessies van anderhalf uur, waarin de cursisten in kleine groepjes de belangrijkste aspecten van efficiënt studeren onder de knie krijgen. Ook belangrijke fundamenten van efficiënt studeren, namelijk leren plannen en organiseren, komen uitgebreid aan bod. De cursisten ontdekken hoe het geheugen werkt en welke studiemethoden het meest geschikt zijn voor hen. Ook leren ze schematiseren waarbij de multisensoriële aanpak centraal staat.

Het einddoel van de cursus is dat alle cursisten voldoende handvatten hebben om de aangeboden studiemethode in het eigen studeergedrag thuis en op school te integreren. We werken dan ook aan de hand van de persoonlijke studieboeken van de cursisten.

Waarom een intensieve cursus LEREN LEREN?

Leren leren zit meer en meer in het curriculum van scholen. Het is heel zinvol dat scholen hier meer aandacht aan geven, gezien vele kinderen nood hebben aan het beheersen van een efficiënte studiemethode. Ondanks de inspanningen van de school, zijn er nog heel wat leerlingen die extra hulp kunnen gebruiken. We merken dat ze na een intensieve cursus LEREN LEREN meer motivatie t      onen, geconcentreerder te werk gaan, meer kunnen onthouden in minder tijd, langer kunnen onthouden, het schoolwerk beter kunnen plannen en organiseren, …

Voor wie?

De intensieve cursus LEREN LEREN wordt georganiseerd voor leerlingen vanaf het 5de leerjaar tot en met het 6de middelbaar. Kinderen met leerstoornissen (dyslexie, dysorthografie, dyscalculie, DCD en andere) zijn zeker ook welkom!