Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wat is eerstelijnspsychologie?

Heeft uw kind specifieke zorgbehoeften en kiest u voor inclusie in het gewoon onderwijs? Dan kunnen wij de gepaste begeleiding bieden. Ons team van paramedici ondersteunt uw kind, na uitgebreid overleg met de ouders. De begeleiding omvat zowel praktische als inhoudelijke ondersteuning, op maat van de leerling en naargelang de noden die uw kind ervaart.

Zo kunnen wij aanpassingen, zoals compenserende software, adviseren en ervoor zorgen dat uw kind het hulpmiddel vlot kan integreren in de lessen. We kiezen, in samenspraak met de ouders en het kind, steeds voor het meest gepaste hulpmiddel voor de huidige situatie én we houden rekening met het toekomstperspectief van uw kind. Vaak kan het juiste hulpmiddel gedurende een lange periode van de schoolcarrière soelaas bieden. Het is belangrijk om daar vooraf eveneens rekening mee te houden. Deze, vaak eenvoudige, aanpassingen aan het dagelijks (school)leven van uw kind kunnen een wereld van verschil maken.

Ook ondersteuning van het leerkrachtenteam behoort tot onze expertise. Redelijke aanpassingen in het gewoon onderwijs zijn sinds het M-decreet een recht van elke leerling. Maar wat zijn nu net redelijke aanpassingen? De aanpassingen verschillen natuurlijk naargelang de problemen die zich stellen. Heeft uw kind een probleem met automatiseren? Heeft uw kind meer tijd nodig bij het maken van toetsen? Worden toetsen niet altijd ruim op voorhand aangekondigd en heeft uw kind het bijgevolg lastig om grondig en voldoende te studeren? Zijn er tekorten op vlak van planning en organisatie? Voor deze en andere problemen zijn er zeker oplossingen. Wij informeren u daarover graag.
We organiseren eveneens op regelmatige basis workshops voor ouders en leerkrachten om hen wegwijs te maken in ‘de wereld van redelijke aanpassingen’. Vaak worden deze workshops door scholen erkend als vormingen, waardoor deze gelden als bijscholingsmoment. Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van onze workshops of like onze facebookpagina om een uitnodiging te ontvangen.