Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content

Wat is eerstelijnspsychologie?

De diëtist wordt door veel mensen enkel in relatie gebracht met vermagering maar diëtetiek is een vakgebied met zeer veel aspecten. Bij zowel ziekte als gezondheid kan de diëtist u begeleiden als specialist op het vlak van voeding. Een diëtist heeft een uitgebreide kennis over voedingsmiddelen, de functie van voedingsstoffen en de impact hiervan op het lichaam.

Op televisie, in boeken en magazines worden we vandaag overspoeld door informatie omtrent voeding en gezondheid. Dit is niet verwonderlijk als je ziet dat overgewicht één van de grootste bedreigingen is van de volksgezondheid. Wetenschappelijke resultaten spreken elkaar soms tegen, nieuwe hypes en trends duiken regelmatig op.

Het is daarom niet gemakkelijk om te weten welke voeding geschikt is voor u. De diëtist helpt patiënten om op een consistente wijze de bomen door het bos te zien.

Op al deze vragen en nog zoveel andere vragen geeft een diëtist een antwoord:

Wat is er nu gezond en wat niet? Mag ik nog koolhydraten eten als ik wil vermageren?

Wat mag iemand met suikerziekte eten of niet? Op welke dingen moet ik letten bij het aankopen van een product? Hoe kan ik gezonder koken? Hoe kan ik mijn lichaamssamenstelling verbeteren?